Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Albastrele | Centaurea cyanus

Pret cu TVA Inclus

RON 2.00

Comanda telefonica
0764085083 in reteaua Cosmote
0744539955 in reteaua Orange
Albastrele | Centaurea cyanus

Ambalaj Plic 2 grame

Centaurea cyanusPlanta erbacee anuala, cu inaltimea de 60-100 cm, albastrelele sa gasesc in zonele de campie si de deal. Albastrelele sunt plante ierboase, ce traiesc 1-2 ani, avand tulpina ramnificata si acoperita cu frunze. Frunzele sunt lunguiete si adanc crestate, asezate in mod altern. Din cauza perilor cu care este acoperita, intreaga planta are un aspect matasos, de culoare verde-alburie. Florile sint tubuloase, albastre, rareori alb-roz. Planta ajunge la maturitate in lunile iulie-septembrie.

Deoarece suporta greu repicatul, semanatul se face in camp in a doua jumatate a lunii aprilie. Centaurea cyanus se poate semana in teren deschis si toamna in septembrie. Dupa rasarire se racesc la 20-45 cm in fuctie de soi. semanatul se face in teren arat la 25 cm din toamna. albastrelele cer sol luto-nisipos, adanc lucrat din toamna, cu expozitie insorita si PH usor acid. in locurile umbrite nu dau rezultate bune. La umezeala mare putrezesc.

De la albastrele sunt utilizate florile sterile care se usuca la soare si se pastreaza in saculete de panza sau pungi de hartie. Au proprietati astringente, slab-diuretice, tonic-amare, colorante, antiiinflamatorii. In dermatologie si cosmetica se folosesc sub forma de infuzie. Se utilizeaza, de asemenea, in tratarea eczemelor, ulcioarelor, leziunilor ulcerate, supurale, ihtiozei, xerozelor cutanate, revigorarea si tonofierea tenului, a ochilor, a parului. Semințe de flori ambalate in Romania , gama de semințe pentru amatori având o calitate foarte bună , germinația și puritatea fiecărui soi sunt inscripționate pe verso impreuna cu informațiile de semănat și cultivat.


Comentariiile clientului:

Nu sunt comentarii la acest produs.
Va rugam sa va logati pentru a scrie un comentariu.