Tehnologii

Ardei capia in campArdeiul este una din principalele specii legumicole din tara noastra , de aceea se cultiva in camp , in spatii protejate si fortat in sere pentru a asigura consumul proaspat o perioada cat mai lunga din an. Diferitele varietati de ardei (gras , lung , gogosar , de boia) au o tehnologie asemanatoare de cultura in camp.

Citeşte mai mult...

cultura de castraveti in solarDirijarea atenta a factorilor de mediu constituie o alta conditie pentru buna reusita a culturii castravetilor in sere. In primul rand trebuie evitata scaderea temperaturii sub 18 grade C , atat in sol , cat si in aer. In al doilea rand , dirijarea stricta a temperaturii in raport cu radiatia luminoasa , mentinerea umiditatii relative a aerului si a umiditatii solului la nivel constant si ridicat , asigurarea unui continut ridicat al aerului in dioxid de carbon sunt conditii necesare pentru o cultura de castraveti corespunzatoare.

Citeşte mai mult...

Castraveti in seraPregatirea serei pentru infiintarea culturilor de castraveti

Pregatirea serei pentru plantare cuprinde o serie de masuri comune , dar si unele specifice , dependente de particularitatile substratului de cultura , de prezenta sau absenta retelei de incalzire subterana.

Citeşte mai mult...

Cucumis sativus

Cucumis sativusCiclul de iarna –vara ocupa ponderea cea mai insemnata , deoarece contribuie la folosirea rationala a serelor , iar castravetii produsi in aceasta perioada sunt mult solicitati , atat pe piata interna , cat si pe cea externa.

In cadrul tehnologiei generale de cultura a castravetilor in sre trebuie sa se acorde o atentie sporita producerii rasadurilor , pregatirii serei , infiintarii culturii , lucrarilor de ingrijire pe toata perioada de vegetatie.

Citeşte mai mult...

Tomate in seraTomatele ocupa primul loc in randul speciilor cultivate in sere. Cultura se realizeaza in doua cicluri : ciclul I , care se intinde pe intervalul 20 decembrie-30 iunie si ciclul II , in perioada 10 iulie-15 decembrie. Producerea rasadului are loc in ferme specializate , in sere bloc tip industrial. Semanatul pentru ciclul I are loc in perioada 1-20 noiembrie , iar pentru ciclul II in perioada 1-15 iunie , varsta rasadului fiind de 60-65 de zile pentru ciclul I si de 35-40 de zile pentru ciclul II.

Pregatirea serelor comporta unele particularitati pentru cele doua cicluri de cultura , legate in principal de modul de efectuare a dezinfectiei solului.

Citeşte mai mult...